GGBN-forum gebruiken

Welkom bij het GGBN Forum! Dit document maakt u wegwijs in het GGBN Forum zodat u snel optimaal met dit forum kunt werken. Als u problemen ondervindt met dit forum, neem dan kontakt op met de forumbeheerder of de moderator van uw discussie. Hiervoor volgt u de Contact link in het hoofdmenu.

Discussies lezen

Iedereen kan discussies in dit forum lezen. Ga naar de discussie die u wilt door te klikken op de links in de lijst met onderwerpen en sub-onderwerpen. U kunt achterwaarts navigeren door de knoppen bovenaan elke pagina te gebruiken.

Deelnemen aan discussies

Om een bijdrage aan een bestaande discussie te posten, vult u het "Voeg bericht toe" veld onderaan de pagina in. U mag Opmaakcodes of eenvoudige HTML tags gebruiken om de lay-out van uw bericht te verbeteren. Elke discussie heeft een moderator die kan beslissen dat een discussie voor iedereen open staat of dat u een gebruikers-account (gebruikersnaam en wachtwoord) nodig hebt om aan de discussie deel te nemen. Volg dan de aanwijzingen op het formulier om uw gegevens in te voeren.

Wanneer aanwezig, kunt u klikken op de "Start discussie"-button. Dit voegt een subtopic toe en specificeert een onderwerp voor deze discussie. U start een nieuwe conversatie met uw boodschap als uitgangspunt. Na het intypen van het onderwerp, verstuurt u uw bericht zoals boven omschreven.

Het forum doorzoeken

Het forum kan op twee manieren worden doorzocht. U kunt zoeken naar berichten binnen een bepaalde periode (Nieuw search) of op trefwoord (Keyword Search). Elk van deze methoden biedt de de mogelijkheid om gemakkelijk voor u interessante discussies te vinden.

Om naar nieuwe berichten te zoeken, klikt u op de Nieuw link in het hoofdmenu. Als u een account hebt met een geldige gebruikersnaam en wachtwoord, vul deze dan in de betreffende velden in om te zoeken naar alle nieuwe berichten sinds uw laatste bezoek. Als u geen account hebt, kunt u een datum opgeven van waaraf u wilt zoeken. De Vandaag en Deze week opties in het hoofdmenu brengen u direct naar uw doel.

Om het froum op trefwoorden te doorzoeken, klikt u op de Zoeklink in het hoofdmenu. Type eenvoudigweg een of meer trefwoorden in. Aanvullende instructies vindt u op de zoekpagina.

Klik vervolgens op een van de links om de gevonden pagina te bekijken, of om naar het bericht te gaan waarin uw trefwoord werd gevonden.

Hoe krijgt u een account?

Het hebben van een gebruikers-account voor dit forum geeft u de volgende voordelen:

Voor het verkrijgen van een account, klikt u eerst op de Profiel link in het hoofdmenu en kijk of registratie-menu beschikbaar is. Zo niet, e-mail enn van de moderators die u vindt onder de link Contact en vraag om een gebruikers-account. Vergeet niet uw e-mail adres, volledige naam, en de gewenste gebruikersnaam in te vermelden als u een moderator e-mailt.

Waar vindt u verdere informatie?

Voor aanvullende informatie over het gebruik van dit systeem, leest u de Opmaak en de Problemen? pagina, beschikbaar via het hoofdmenu. Als u aanvullende vragen of problemen hebt, stuurt u een bericht naar een desbetreffende discusiiegroep in het Forum, of neemt u contact op met een van de moderators of de forumbeheerder via de Contact pagina.

Regels en "Netiquette"

Als u berichten verstuurt, gelden de normale omgangsvormen die ook gelden in het normale verkeer van mens-tot-mens. Agressie, beledigingen en andere onbehoorlijk gedrag zullen niet worden getolereerd. Het is prima om elkaar te bestrijden op basis van opinies, ideeen, en feiten, maar altijd met respect voor de andere persoon. Grote geesten denken zelden op dezelfde manier, en dat is wat deze wereld vooruit helpt en interessant maakt! Bedenk ook dat boodschappen alleen de mening van de afzender weergeven en niet gelden voor iedereen in dit forum , de moderators of de forum-beheerder.


Copyright © 1998, DiscusWare, LLC, all rights reserved