Problemen?


Deze pagina bevat een overzicht van bekende problemen en mogelijke oplossingen.

 

Problemen

Ik zie mijn berichten niet

Als u een aantal keren op de browser's back button klikt na het posten van een bericht, ziet u de pagina zoals hij was voordat u uw bericht verstuurde.

Waarschijnlijk haalt uw browser de pagina uit zijn cache (tijdelijke geheugen) in plaats van het document te herladen. Hierdoor ziet u een oude versie van het document. Om dit te vermijden, stelt u uw browser zo in dat hij documenten elke keer controleert bij het laden. Dat werkt als volgt:

Als alternatief kunt u proberen het document te verversen door in uw browser op "reload" of "refresh" te klikken. Let op. Dit is niet helemaal hetzelfde als het herladen van een document (zie het volgende probleem).

Als ik op de "Reload" button klik, ga ik helemaal terug naar het begin

Dit komt doordat de browser het gehele document (zoals genoemd in de "Location" regel van uw browser) herlaadt als de reload button wordt gebruikt. Dit document bevat de code die de frames genereert-- en daardoor herlaadt de frameset en de pagina's er in. Als u alleen ene pagina in een frame wilt herladen, gebruikt u het "Refresh" commando (in Netscape, ga naar het View menu en selecteer "Reload Frame"; in Internet Explorer, rechts-klik in het frame en selecteer "Refresh Page").

Mijn opmaakcodes werken niet

Waarschijnlijk hebt u een van deze veelvoorkomende vergissingen gemaakt:

De tekstinvoervelden worden gewist als ik mijn browservenster vergroot of verklein

Dit schijnt een feature (of een bug) van sommige browser programma's te zijn. Er is helaas maar een oplossing voor: niet aan uw venster komen als u een bericht invoert.

De tekstinvoervelden worden gewist als ik op "back" klik

Dit is een fout in Internet Explorer. Normaal gesproken echter blijft uw invoer bewaard, zelfs in het geval van een "error". Dit forum is zo geprogrammeerd dat u uw "back-knop" eigenlijk niet hoeft te gebruiken om, bijvoorbeeld, uw bericht te corrigeren. Het brengt u automatisch terug.

Tekstinvoervelden passen niet helemaal op mijn scherm

Helaas kunt u de maat van de velden niet aanpassen. U kunt eventueel de rand tussen het hoofdscherm en het hoofdmenu wat naar links verslepen. Of u kunt de resolutie van uw scherm vergroten tot 800x600 of hoger. (Als uw monitor dit ondersteunt) Waarschuwing: Als u daarna het browservenster vergroot kunt u al ingevoerde tekst kwijtraken.

Sommige links geven "404 - not found" boodschappen

Moderators kunnen links leggen naar pagina's buiten het forum. Datzelfde kan iedereen die ene bericht post doen. Als links verkeerd zijn ingevoerd of zijn verouderd, krijgt u deze boodschap omdat de gevraagde pagina niet bestaat. Meld dit aan de moderator (vertel PRECIES om welke link het gaat). Hij kan deze link voor u repareren of verwijderen.

Plaatjes worden niet correct getoond

Het forum ondersteunt het gebruik van clipart en het uploaden van beelden. Als in uw browser het automatisch tonen van plaatjes is uitgeschakeld, zult u alleen kaders zien waar de beelden hadden moeten staan. Zet het tonen van beelden in uw browser aan, of klik op de "Load Images" button op de Netscape toolbar. In Internet Explorer, kijkt u onder "options", te vinden in onder het "View" menu > "Options..."

Als u de beelden nog steeds niet ziet, neem dan contact op met de moderator.

Kleuren zien er raar uit op mijn scherm

Als uw beeldscherm staat ingesteld op het gebruik van 16 kleuren, kan het kleurenschema vreemd er uit zien. Verhoog uw instellingen naar 256 kleuren of 16.8 miljoen kleuren als dit mogelijk is.

Ik zie vreemde tekens

Afhankelijk van uw browser en operating systeem kunnen bepaalde tekens niet correct worden weergegeven. Dit gebeurt vooral met oudere browsers. Sommige fonts zijn alleen beschikbaar onder het MacOs of onder Windows.

Text entry boxes don't show up correctly

Netscape Communicator 4 schijnt een bug te hebben die er voor zorgt dat tekstinvoerveldensoms niet correct worden getoond. Als u met de muis onder de "Voeg een bericht toe" regel klikt, waar u het tekstinvoerveld verwacht, krijgt u een cursor. Ga anders met de "back"-button een pagina terug en klik dan weer naar de pagina waar u naar toe wilt. Dit kan soms helpen.


Copyright © 1998, DiscusWare, LLC, all rights reserved